Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 decembrie 2011

Certitudine, Imposibil, (Im)Probabil...

    
Viata noastra e in mare masura o " functie probabilistica " ce ar trebui sa varieze de la cert la imposibil, de la P = 1 la P = 0.
      Ar trebui, dar ce bine ca, in realitate, nu variaza asa !
Iti amintesti ziua in care ti s-a spus prima minciuna? ... de ziua in care ti s-a facut o promisiune, de care, "cei mari " au uitat cu totul de ea ?
     Mai tii minte gustul de lacrimi al adevarului descoperit mai tirziu si infinitul clipelor in care ai asteptat ceea ce altii, desi promisesera, au uitat?
      Iti amintesti de ziua in care, la rindul tau, in mod constient ai spus prima minciuna? Cuvintele de atunci si scopul ascuns in spatele lor iti mai staruie in memorie ? ... sau le-ai uitat cumva?
     Prima promisiune facuta si neonorata ... iti mai aduci aminte de ea? A doua, a treia ... ante-penultima, penultima, ultima ... pe care din ele ti le mai amintesti?
       Dar promisiunile facute tie insati/insuti, pe care mai apoi le-ai incalcat cu buna stiinta, le-ai trecut pe raboj?
  Incertitudinile ce-ti fura noptile, clipele in care vrei sa intelegi ceea ce nu poate fi inteles, zilele in care nici o directie nu te duce acolo unde ai vrea sa ajungi, anii care s-au scurs zgomotos dar fara coordonate de referinta, numarul batailor in gol ale unei inimi inghetate de asteptare, zimbetele artificiale aruncate celor din jur, sperantele absurde, gindurile trimise la o destinatie imprecisa ... toate astea si inca multe altele ai avut curajul sa le numeri vreodata?
   Sau iti place sa le contabilizezi cu ajutorul unui software performant si sa inlaturi intr-un mod elegant tot ceea ce nu-ti face placere sau iti strica imaginea ?
      Se spune ca daca intr-un sistem va exista o probabilitate minima de a se produce un accident, putem avea certitudinea ca el se va produce :)
    Ciudate sunt legile (im)probabilitatii :)
Oscileaza intre maxime ce nu se indeplinesc niciodata si minime catastrofale ce apar instantaneu, dindu-ne viata peste cap.

... stiu ca undeva in prapastia timpului exista o clipa in care imposibilul va deveni posibil, improbabilul se va transforma in certitudine, o clipa speciala in care, sfidind legile probabilitatii, certitudinea si imposibilul, maximul si minimul, 1 si 0, se vor suprapune in unul si acelasi punct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu